LOGIN

scris de Șef lucrări dr. ing. Corina Chiotan

A trecut un an de la prima ediţie a "Concursului de machete de poduri din lemn", ediţie la care s-au prezentat şapte machete.

          Încă din timpul verii am început organizarea celei de a II-a ediţii a concursului prin stabilirea parteneriatelor cu A.S.C.B. şi A.P.D.P.  Filiala Bucureşti şi găsirea unui sponsor, VIAPONTE ROM S.R.L., dar şi prin actualizarea regulamentului.

          Comitetul de organizare a avut următoarea componenţă: şef lucr. dr. ing. Corina Chiotan, conf. dr. ing. Mădălina Stoian, conf. dr. ing. Ionuţ Radu Răcănel, ing. Anghel Tănăsescu, conf. dr. ing. Manuela Bălan, şef lucr. dr. ing. Cristian Ghindea, şef lucr. dr. ing. Radu Cruciat, asist. drd. ing. Daniel Morlova.

          În octombrie 2016 a fost lansată invitaţia studenţilor facultăţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri de a participa la a doua ediţie a concursului.

          Surprinzător a fost numărul mare de echipe înscrise: 11 din anul IV C.F.D.P., 5 din anul I şi una din anul II Master "Poduri şi Tunele", în total 17 echipe, însemnând participarea a 31 de studenţi.

          Machetele, realizate din lemn de balsa şi răşinoase, au fost expuse începând cu data de 2 noiembrie 2016, în holul Facultăţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri, iar joi, 3 noiembrie 2016, începând cu ora 14.00 au fost încercate în cadrul Laboratorului de Rezistenţa Materialelor. Susţinători ai concurenţilor au fost colegii lor de an, dar şi studenţii din anul II şi III.

          Conform regulamentului concursului, premiul I a fost câştigat de studentul George Avramescu, din anul IV C.F.D.P., unic reprezentant al  echipei "Hakumatata". Premiul al II -lea a fost împărţit de echipele "Bridge Busters", formată din studenţii Valeriu Dobre şi Marius Hazaparu, din anul II Master "Poduri şi Tunele" şi "Bridge 177", formată din studenţii Alexandru Mario Popa şi Lucian Matei, din anul I Master "Poduri şi Tunele". Pe locul III s-a clasat echipa "M&M", formată din studenţii Octavian Mikloş şi Cătălin Moise, din anul I Master "Poduri şi Tunele".

          Deoarece podurile sunt lucrări de artă şi pentru a stimula spiritul artistic al studenţilor participanţi, a fost acordat şi premiul pentru cea mai frumoasă machetă, care a fost obţinut de echipa "The wood benders",  alcătuită din studenţii Ileana Vîrlan şi Ionuţ Drugea, din anul I Master "Poduri şi Tunele". Premiul a fost stabilit prin votul cadrelor didactice din facultate şi al studenţilor din anul III C.F.D.P.

          Datorită interesului arătat de studenţi, atât cei care au participat efectiv, cât şi cei care au vizitat expoziţia, au participat la incercarea machetelor şi le-au jurizat aspectul, cât şi prin implicarea unui număr mai mare de cadre didactice, asociaţii şi societăti comerciale, avem speranţa că în 2017 vom putea organiza o a III-a ediţie a concursului, cu cel puţin acelaşi succes ca anul acesta.

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!